DM grupp 2
IF Rinia-BKW 190302

Match i DM mot Rinia från Falken berg som avancerade till femman förra säsongen. Avancemanget ordnades trots ett misslyckat eget kval, men där man hade tur med uppflyttning via gratisplats efter att Åsa IF avancerat till div 3.

Det börjar illa för Walldianerna efter att alla hittat till Falkenbergs IP och uppvärmningen var igång.
Vispen stukar foten ordentligt och Robban får ta på sig handskarna istället. Inget konstigt med det, Robban har gjort samma sak många gånger de senaste åren men vi blir en man mindre på bänken vilket vi får känna av senare i matchen. Efter lite rokader ser uppställningen ut enligt nedan inför avspark.

Robban
Jakob Tanne Manne Albin

Simon Lucas Edvin Zett

Kenan Hannes

Började på bänken: Sakhi, Erik, Mattis

Årets första riktiga tävlingsmatch blev en ”galen” match där offensiven stod i högsätet.

Matchen var även utsedd för ett prov med det nya 2 domarsystemet som innebär att matchen innehåller 2 huvuddomare. Men hur man ska agera under matchen var inte så klart. Vilket jag fick bekräftat på en fråga innan avspark. Vem ska blåsa först?
Styr man varsin planhalva? Fick inga bestämda svar utan snarare ”vi får se”.
Inget ont om domarna, de gör så gott de kan men det kändes lite diffust så långt.

Hemmalaget visade sig vara väldigt offensiva med mycket folk centralt, och mycket djupledsspel.

Walldia har inledningsvis problem med positionerna och blir ofta underbemannade centralt.

Första farligheten blir gästernas som har en farlig frispark redan efter 2 min som smiter precis över ribban.
Ett par minuter senare tar Rinia ledningen efter en nick från nära håll som Robban inte riktigt lyckas få utanför ramen.

Walldia kommer mer och mer in i matchen och är jämnbördiga spelmässigt.

Hårda tag i matchen där det smäller ordentligt i vissa närkamper.

Vi får också se en kvittering efter en kvart när Lucas med en precis lyftning över Rinias försvarslinjer hittar Hannes på djupet och som lika snyggt lyfter in bollen i nät till 1-1.

Spelet böljar fram och tillbaka. Robban har nu kommit in i arbetet mellan stolparna och visar flera gånger att de gamla takterna sitter i.

Simon Walldèn dras inte med några överflödskilo direkt. Det hade han kanske haft nytta av efter den luftfärden han bjöds på en bit ner på högerflanken. Han var redan öm i revbenen sen tidigare smällar och fick nu kasta in handduken.

Mattis Fritzon ersatte . Det var Mattis första inhopp efter en tidigare knäskada.

Rinia tar den sista kvarten av första halvlek över lite spelmässigt. Här räddas Walldia av tillfälligheter och storspel från Robban.
30 min Rinia i stolpen efter omställning.
33 min Robban kommer ut lite fel men Walldian kan rensa undan på mållinjen.
37 min Robban gör en ruskig närparad och får bollen över ribban.

Vädret i Falkenberg var kallt och det var nog en av orsakerna när Manne drar ljumsken och tvingas bryta. Sakhi ersätter Hannes på topp och Hannes får gå ner som mittback bredvid Tanne.

Trots motgångarna och viss press från hemmalaget ska BKW få sista ordet innan pausvila.
Kenan ger Walldia ledningen 1-2 efter en utsökt passning från Tanne som Kenan fullföljer när han på djupet kan lobba en utrusande målvakt Mojtaba Alizada.

Paus, och diskussioner om agerandet från domarna som inte verkade samkörda med det nya systemet, flera gånger kändes det som man väntade på varandra med pipan i mun.

Andra halvlek igång. Det skulle bli händelserikt.

Det börjar illa när Zett drar på sig en onödig varning ett par minuter in i andra halvlek.

Kvitteringen kommer också ett par minuter senare efter en offsidesituation där domarna åter tvekar om det ska blåsas eller ej. Walldiaförsvaret är vansinniga och bollen i mål i alla fall efter en del palaver.

Spelet är jämnt men Rinia något vassare framåt, Robban storspelar.
Erik in på plan, Sakhi ut efter ett bra inhopp.

Walldia tar ledningen 2-3 i 61:a minuten. Ett mål jag tar assisten på. Lucas avancerar centralt utan att någon går på, jag skriker ”skjut” vilket han också gör och bollen sitter i nät. Lucas påstår efteråt att han inte hörde det goda rådet från sidlinjen, men det tror jag inte på ;)

Det svängiga spelet fortsätter och målvakterna spelar ofta huvudrollen.

Glädjen för Walldia över att ha tagit ledningen varar bara i 7 minuter. Ett inspel från högerkanten tar på en Walldiaförsvarare och ställer Robban som inte kan få undan bollen – 3-3.

Avgörandet i matchen ska komma strax efter kvitteringen till 3-3.
Walldia har 2 jättechanser inom loppet av ett par minuter.
Först Hannes som löper in från väster och avslutar via målvakten precis utanför.
Zett som löper också in från vänster, oattackerad men avslutet går precis utanför MV vänsterstolpe.

Det var avgörande att Walldia inte nätar på någon av de möjligheterna. För sen rasar Walldia ihop fullständigt.
BKW släpper in 4 mål på 12 minuter.

4-3 Min 78 Rinia
Tanne erhåller en varning efter 4-3.

5-3 min 82 Rinia.

Kenan reducerar på straff till 5-4 i min 87.

Sen avslutar Walldia mindre bra med

6-4 Min 89 Rinia.
7-4 Min 90 Rinia genom Ekrem Osmani som därmed gjorde sitt fjärde mål i matchen.

En tråkig avslutning på en i övrigt hyfsad insats.
Bara att slicka såren och analysera hur vi kunde falla ihop på detta viset.